Radiopresentator 'pikt' HermanHeinsbroek.nl

Ferry (Veerboot)
Coen Swijnenberg, presentator op Radio M (regionale omroep van Utrecht) en Dalux FM (lokale omroep van Wageningen) heeft de domeinnaam van minister Heinsbroek (HermanHeinsbroek.nl) van Economische Zaken geregistreerd.

Dit deed hij nadat hij vorige week maandag een artikel op WebWereld had gelezen waarin stond dat de helft van de nieuwe ministersploeg zijn eigen domeinnaam (voornaam + achternaam.nl) op internet nog niet toegeëigend. Overigens is Swijnenberg niet van plan de overige namen vast te leggen.

Swijnenberg zegt verbaasd te zijn dat iemand in zo'n functie zijn eigen naam op internet niet vastlegt. Hij vindt dat 'bekende mensen hun naam moeten vastleggen' om te voorkomen dat anderen er een slaatje uitslaan. 'Diverse mensen hebben al gevraagd of ze deze domeinnaam kunnen overnemen, maar dat doe ik niet.'

Helemaal belangeloos is Swijnenbergs actie overigens niet. Minister Heinsbroek kan zijn domeinnaam terugkrijgen, mits hij die in ontvangst neemt tijdens een uitzending van Swijnenberg.

Swijnenberg is overigens 'teruggepakt' voor zijn actie. Het nl-domein van zijn naam is voor zijn neus weggekaapt. Op zijn website (CoenSwijnenberg.com) zegt hij hierover: 'Boontje komt om zijn loontje heet dat toch '