Mugabe weigert tegenstanders voedselhulp

Meira (Nijntjuh)
DNA had ons via de newssubmit het volgende te melden: A

De voedselschaartste waarmee Zimbabwe te kampen heeft is volgens de Britse nieuwszender BBC te wijten aan aanhangers van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe. De tekorten ontstaan precies daar waar de bevolking zich verzet tegen de regering Mugabe omdat die gebieden eenvoudigweg worden uitgesloten van voedselhulp. Ook wordt het tegenstanders van Mugabe verboden graan te kopen.

Hongersnood
Internationale hulporganisaties luiden de noodklok en waarschuwen dat er een hongersnood dreigt in zuidelijk Afrika. Veel Zimbabwanen moeten momenteel vaak dagen wachten op voedsel hulp en er staan lange rijen voor de winkels. In de steden wordt maar eens per dag gegeten, op het platteland nog minder.

Als gevolg van aanhoudende droogte heeft het Afrikaanse land te kampen met tegenvallende oogsten. Bovendien worden blanke boeren op grote schaal verdreven van hun boerderijen door de regering Mugabe. De landbouwbedrijven worden vervolgens aan landloze boeren geschonken, die echter veelal geen kennis hebben van moderne landbouwtechnieken.