Boeing tart zwaartekracht

Robin (Anthraxx)
Wolk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De onderzoekers van vliegtuigfabrikant Boeing zijn zich aan het verdiepen in de ideeen van een Russische wetenschapper die zegt dat het effect van zwaartekracht kleiner gemaakt kan worden. Het gaat hier om een experiment van Jevgeni Podkletnov, die beweert dat hij een constructie heeft ontwikkeld die voorwerpen kan afschermen van de aantrekkingskracht van de aarde.

De BBC heeft inzage gekregen in documenten waarin staat dat Boing, het onderzoek van Podkletnov, heeft ondergebracht bij de supergeheime afdeling "Phantom Works" in Seattle. Deze afdeling behandelt projecten die niet bekend mogen worden maar de directeur van het bedrijf heeft wel laten weten dat de bewering lijkt te kloppen. De Russische wetenschapper kan dit alleen maar beamen. Hij zegt dat hij tijdens een experiment in 1992, op de universiteit van het Finse Tampere, erin geslaagd is om het effect van de zwaartekracht te verminderen. Hierbij heeft hij gebruik gemaakt van een supergeleidende keramische plaat, die ronddraait boven krachtige elektromagneten. Zodra er voorwerpen boven gehouden worden verliezen zij gewicht.

Het verlies is echter niet al te groot, circa 2 procent. Maar deze vermindering is voor de luchtvaart al genoeg omdat het een enorme besparing is op de brandstof kosten.