Vier oud Afghanistan-gangers vermoorden echtgenote

Meira (Nijntjuh)
MREn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de legerbasis Fort Bragg in de Verenigde Staten zijn in de laatste zes weken vier vrouwen vermoord. In alle gevallen is de verdachte hun echtgenoot die kort geleden was teruggekeerd uit Afghanistan. Van de mannen pleegden er 2 na de misdaad zelfmoord.

Puur toeval
Naar aanleiding van de gebeurtenissen wil de legerleiding gaan onderzoeken of gevechtshandelingen overmatige stress veroorzaken bij de soldaten. Bronnen binnen de legerbasis benadrukken dat er geen overeenkomsten zijn tussen de verschillende moorden, en dat het waarschijnlijk puur toeval is dat de moorden zo kort na elkaar plaatsvinden.

Volgens woordvoerders van de basis hadden drie van de verdachten nog recentelijk in Afghanistan gediend en was er een vervroegd terug gekeerd wegens familieomstandigheden. Maar de autoriteiten hebben geen verband kunnen leggen tussen de moorden en de dienst in Afghanistan.

Wurging
Twee van de vrouwen werden met kogels om het leven gebracht. Van de overige twee slachtoffers is er een met messteken gedood en een door wurging. In een geval wordt de echtgenoot ervan verdacht na de moord het huis in brand te hebben gestoken.

Een woordvoorder van de legerbasis benadrukt dat gekeken wordt hoe de psychologische hulpverlening voor soldaten kan worden verbeterd. Volgens een soldatt die ook in Afghanistan gediend heeft, zullen de leden van het "special operations" onderdeel echter terughoudend zijn in het zoeken van hulp.