Man is schoenen kwijt, maar vindt gsm

Jim (twired)
buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit zijn kofferbak verdween een paar gloednieuwe schoenen en op de achterbank vond hij de gsm van de parkeerwachter van Q-Park. Volgens de gedupeerde man uit Wijlre is er sprake van diefstal. Parkeerbeheerder Q-Park zegt nog van niets te weten.

De 45-jarige Wijlrenaar parkeerde vrijdag 14 juni zijn auto in een parkeergarage in Heerlen. Hij sloot portieren en ramen en ging een paar schoenen kopen. Halverwege zijn boodschappenrondje legde de man even de schoenen in de achterbak. Thuis aangekomen bleek dat de sportschoenen niet meer in de auto lagen.

,,Ik dacht eerst dat we ze ergens hadden laten liggen. Maar toen vond ik in een hoek op de achterbank een gsm,'' vertelt de man. Op de display las hij '3: Schouwburg'. De telefoon was van het bewakingspersoneel van de parkeergarage. Hij belde de bewuste parkeergarage die door Q-Park wordt geŽxploiteerd.

,,Als ik met de telefoon naar de garage kwam, dan zou alles geregeld kunnen worden, kreeg ik te horen.'' Hij reed inderdaad terug naar de Heerlense parkeergarage, waar hij de gloednieuwe sportschoenen weer aantrof. De bewaker zou ze hebben gevonden op een container. De Wijlrenaar kreeg te horen dat hij zijn raampje open had laten staan en dat de bewaker dat om veiligheidsreden had dichtgedraaid. ,,Hij stelde nog voor om de gsm tegen de schoenen te ruilen, maar ik vertrouwde het helemaal niet en ben naar de politie gegaan.''

De man deed aangifte; de politie heeft de zaak nu in onderzoek. De directie van Q-Park weigert elk commentaar.