Wimbledon: Sluiter en Schalken winnen

Ferry (Veerboot)
Joosbees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Raemon Sluiter en Sjeng Schalken zijn beide eenvoudig doorgedrongen tot de tweede ronde van Wimbledon.

Sluiter won met 6-1, 6-4, 6-4 van Tommy Robredo (Spanje). Sluiter greep direct het initiatief en forceerde in de eerste en tweede set vroege breaks die voldoende waren voor de setwinst. In de derde set kwam hij twee keer een break voor, maar Robredo herstelde zich beide keren. Maar nadat de Spanjaard in de negende game opnieuw zijn service had verloren, serveerde de Sluiter de partij simpel uit.

Sjeng Schalken versloeg de Deen Kristian Pless, met 6-3, 6-3, 7-5. De eerste twee sets trok Schalken eenvoudig naar zich toe. In de derde set bood Pless duidelijk meer verzet. Hij begon met een servicebreak. In de vierde game brak Schalken echter terug, waarna de set tot 5-5 gelijk opging. In de twaalfde game pakte Schalken opnieuw de service van de Deen en dat leverde hem direct de partijwinst op.

In de volgende speelt Schalken tegen Michael Chang, die met 6-3, 7-6, 6-4 van de Duitser Lars Burgsmüller won. Sluiter speelt tegen de winnaar van de partij tussen Stepanek (Tsjechië) en Saulnier (Frankrijk).