Zeven mensen sterven onnodig in brand

Kirsten (darktower)
Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een koppel en hun 5 dochters stierven zondagmiddag in Brooklyn in hun brandende appartement. Een drama dat voorkomen had kunnen worden als iemand 911 had gebeld.

Het vuur brak uit, zondagmiddag iets na half 3, in een gebouw in Brooklyn waar een vrouw op de 2e verdieping een frituurpan probeerde op te warmen. Volgens burgemeester Bloomberg kon ze het aanwakkerende vuur niet doven en vluchtte ze het gebouw uit zonder de andere bewoners te waarschuwen. Ze liet hierbij de deuren open zodat het vuur zich snel verspreidde over de andere verdiepingen.

De politie verwacht geen aanklacht tegen de vrouw, maar Bloomberg spreekt wel zijn verontwaardiging uit over deze tragedie die voorkomen had kunnen worden als de vrouw '911' had gebeld.

De kinderen die omkwamen in de brand varieerden in leeftijd van negen maanden tot dertien jaar. Twaalf brandweerlieden, drie agenten en nog twee hulpverleners liepen verwondingen op.

In totaal hielpen 150 brandweerlui de brand blussen, maar ze konden niet voorkomen dat het dak van het gebouw instortte.