[WK] Uitslag Duitsland - Paraguay

Ferry (Veerboot)
WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De achtste finalewedstrijd tussen Duitsland en Paraguay is geëindigd in een 1-0 overwinning voor Duitsland. In de kwartfinale zal Duitsland uitkomen tegen de winnaar van Mexico-Verenigde Staten.

Wedstrijdverslag
Het begin van de eerste helft begon nogal voorzichtig, in het niet al te volle Jeju Stadium in Seogwipo. De Duitsers hadden het meeste balbezit, maar de ploeg kreeg het toch niet voor elkaar om de Paraguayaanse verdediging echt onder druk te zetten. Alleen de hoekschoppen en schoten van afstand waren enigszins gevaarlijk. Ook topscorer Klose kon daar geen verandering in brengen.

Na ongeveer een half uur werd Paraguay steeds sterker. De vandaag 33 geworden keeper Oliver Kahn stond opeens oog in oog met Celso Ayala, maar de verdediger leek te schrikken van de kans en kon de bal niet tussen de palen krijgen. Even later haalde invaller Jorge Campos verwoestend uit, maar de oplettende Kahn kon de bal tot hoekschop verwerken. Duitsland kwam na dit offensief van Paraguay niet meer voor in de wedstrijd in de eerste helft.

Heel even leek het of de wedstrijd na de rust wat interessanter zou worden. Duitsland ging wat sneller spelen, wat bijna de openingstreffer tot gevolg had. Maar het schot van Bernd Schneider werd door de opmerkelijke doelman Jose Luis Chilavert gered.

Die opleving van de Duitsers duurde niet lang en de toeschouwers werden steeds meer teleurgesteld. In het laatste kwartier had Duitsland de regie toch weer in handen, maar dit leverde maar één kans op van Oliver Neuville. Hij volleerde de bal uit een afgemeten voorzet van Schneider achter Chilavert. Een laatste poging van Paraguay om de gelijkmaker aan te tekenen leverde niets op.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!