R. Kelly aangeklaagd wegens kinderporno

Rob (R@b)
t0rnad0 en MahRain hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

CNN meldt dat de Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly gisteravond in Florida is aangehouden toen hij een huis verliet. Kelly is aangeklaagd wegens seks met een 14-jarig meisje en het maken van video-opnames daarvan. Mocht Kelly schuldig worden bevonden kan de zanger tot 15 jaar achter de tralies verdwijnen. Waarschijnlijk hoeft R. Kelly (33) niet in de gevangenis te zitten totdat de rechtzaak begint.

Het onderzoek begon na geruchten dat de artiest een verhouding had met de 14-jarige dochter van een zakenkennis. Op een videoband, die bij een krant in Chicago terechtkwam, zou te zien zijn dat R. Kelly seks heeft met het meisje. Het bewuste meisje en haar ouders hebben de beschuldigingen overigens ontkend. Kelly heeft zelf al eerder gezegd dat de videoband nep is.

R. Kelly kwam wel al eerder in het nieuws vanwege zijn voorliefde voor erg jonge vrouwen. Hij trouwde ooit met de inmiddels overleden Aaliyah, toen die pas 15 jaar was, en schikte al twee soortgelijke zaken met minderjarigen. Een andere zaak draait om een vrouw die zegt dat de zanger haar zwanger heeft gemaakt toen ze nog een tiener was. Hij zou haar hebben gedwongen tot een abortus.

Componist, zanger en producer R. Kelly verkocht de afgelopen jaren miljoenen cd's in de wereld. Hij had een wereldhit met I Believe I Can Fly, en was als producer betrokken bij wereldsterren als Michael en Janet Jackson, Céline Dion en The Isley Brothers.