Get Down Café Utrecht dicht door terreur

Rob (R@b)
De populaire discotheek Get Down Café aan de Potterstraat in Utrecht sluit haar deuren. De uitbaters van de disco hebben geen zin meer in de wekelijkse golf van geweld en intimidatie van groepen jongeren binnen en buiten hun zaak.

"Het is in Utrecht niet meer mogelijk een openbare horecazaak te exploiteren voor een breed publiek. Er komen onvermijdelijk groepen op af die problemen zoeken", aldus Get Down-eigenaar Theo Burger.

Volgens Burger vallen groepen jongens vrouwen lastig, houden ze zich intimiderend op bij de wc's en veroorzaken ze vechtpartijen. "Als er één moet worden verwijderd door de portier, dan gaat de hele groep zich ermee bemoeien. Het is hier wekelijks raak. Ik zou mijn eigen dochter niet meer naar de Get Down laten gaan".

Burger beaamt dat de problemen vooral veroorzaakt worden door Marokkaanse jongeren. "Ik zou het graag anders zeggen, want we hebben zelf veel allochtone medewerkers in dienst. Heel jammer ook voor de allochtone bezoekers die zich wel goed gedragen, want die hebben we natuurlijk ook".

Kogels

In december werden zes kogels afgevuurd op de deuren van Get Down Café. Daarbij raakte één portier gewond. Volgens Burger krijgen portiers van Get Down ook geregeld vuurpijlen en andere projectielen naar hun hoofd. "We hebben in één jaar tijd 34 portiers versleten. Niemand wil hier nog voor de deur staan".

Op 6 juli sluit Get Down Café haar deuren.


SVP geen racistische reacties, die zijn onnodig, gewoon normaal discussiëren.