Oud Imam Italië wellicht bij aanslagen 11-9 betrokken

Rob (R@b)
ikke_ook en jodzemanze hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Italië denkt dat de oud-imam Es-Sayed, van een moskee in Milaan, zijn medewerking heeft verleend aan de terroristische aanslag op 11 september in New York.

In afgetapte telefoongesprekken met sjeik Al Hilal uit Jemen, tussen 12 augustus 2000 en 12 februari 2001, werd gesproken over een "vreselijke aanslag" in de Verenigde Staten "met vliegtuigen", die "alle kranten van de wereld" zou halen. "Wie de islam raakt, moet hard worden gestraft", aldus Al Hilal.

Op 12 augustus 2000 sprak de sjeik in zijn auto met de Egyptenaar Abdelkadr Mahmoud. De Egyptenaar wordt er in Italië van beschuldigd 'de man' van al-Qaeda in dat land te zijn. Hij is in 2001 naar Afghanistan uitgeweken.

De Jemeniet vertelt al-Sayed over plannen voor "een gigantische aanval op de vijanden van de islam" met "vliegtuigen in de lucht die een klap veroorzaken, die de hele wereld versteld doet staan". De persoon die met het plan was gekomen, is volgens de Jemeniet "een gek uit een gekkenhuis, maar een geniale gek, die is geobsedeerd door zijn plan".

Toch wordt nergens een specifiek doel aangeduid, zodat ze ook betrekking kunnen hebben op andere aanslagen in de afgelopen 21 maanden.