Twee doden in Amerikaanse Six Flags parken

Olaf (Wez_db)
Een man is afgelopen maandag te pletter gevallen in een Six Flags amusements park te Denver in de Verenigde Staten. De dood van de man kwam een dag nadat een medewerker van het Six Flags park in Georgia kwam te overlijden nadat hij het pad van een "upside-down roller coaster" inliep en werd geraakt door de bungelende benen van een passagier.

De 24-jarige man, wiens naam nog niet bekend is gemaakt, werd vervoerd naar het Denver Medisch Centrum waar hij dood werd verklaard, aldus een woordvoerder van de politie. Het ongeluk gebeurde in de attractie "Rainbow" waar de passagiers op een soort bankjes op een platform zitten dat op en neer gaat in een draaiende beweging. De man was met een groep geestelijk gehandicapte mensen. Ooggetuigen meldden dat de man zich van zijn gordel had ontdaan en zich uit de beugel werkte die over zijn schoot zat.

De 58-jarige medewerker bevond zich in een afgesloten verboden gedeelte van de attractie "Batman, The Ride" waar hij volgens Manager John Odum geen reden voor had om daar te komen.
"Al deze gedeelten zijn duidelijk gemarkeerd en medewerkers worden ook gewaarschuwd om daar onder geen enkele voorwaarde te komen, dit was waarschijnlijk een ernstige inschattingsfout", volgens een woordvoerder van het park.

Passagiers die over de baan razen met ongeveer 75 Km/h zitten vast in stoeltjes die onder de baan hangen, de man werd geraakt door de benen van een 14-jarig meisje en overleed later in het ziekenhuis aan de verwondingen. Het meisje werd met verwondingen aan haar benen naar het ziekenhuis gebracht maar werd al snel ontslagen.

De baan die bijna 33 meter hoog is en al open is sinds 1997 werd zondag meteen gesloten voor inspectie en werd de volgende dag gewoon weer open gesteld voor bezoekers.