Vrijwilligers gezocht voor treinramp Best

Ferry (Veerboot)
hunky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor een treinramp, die op zondag 8 september zal plaatsvinden in de spoortunnel in Best, zoekt de gemeente Best zo'n duizend vrijwilligers. Op de bewuste dag moeten zij zich in of nabij de "ramptrein" bevinden.

De gemeente wil op deze manier fouten en nalatigheden aan het licht brengen. Op dit moment is men bezig om de laatste hand aan de spoortunnels en het draaiboek voor de oefening te leggen. De bedoeling is dat er een fikse brand uitbreekt in de tunnel, waarna een snelle ontruiming moet volgen.

De gemeente heeft ongeveer duizend mensen nodig. De meeste zullen voor treinreiziger spelen, maar ook zullen mensen op en rond de perrons staan. De politie heeft de oproep in huis-aan-huisbladen geplaatst. Iedereen is welkom om mee te doen. Zo wordt namelijk een natuurgetrouwe groep passagiers gevormd. Ook huisdieren zijn welkom, omdat mensen deze immers ook wel eens meenemen op reis.

Bij de oefening zullen ook zo'n tweehonderd professionele hulpverleners worden opgetrommeld. Ook zullen er acteurs worden ingehuurd die gewonden kunnen naspelen. De oefening duurt van 9.00 uur tot 16.00 uur. Binnenkort kun je je aanmelden bij het gemeentehuis in Best.