LPF: Geen "paarse ministers" meer

Meira (Nijntjuh)
webspider had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vice-fractievoorzitter Hoogendijk van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) ziet oudgedienden van het paarse kabinet liever niet op ministersposten terugkeren. Demissionaire VVD-ministers als Jorritsma, De Grave en Van Aartsen zouden dus, als het aan Hoogendijk ligt, geen minister worden bij een coalitie van CDA, LPF en VVD. Dit zei de LPF fractievoorzitter zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

In navolging van Pim Fortuyn's ideeën is Hoogendijk voorstander van een zogeheten kernkabinet dat uit 8 ministers zou moeten bestaan. Een aantal departementen en beleidsterreinen zou moeten worden samengevoegd, zoals verkeer en ruimte, kennis en cultuur, veiligheid en integratie, volksgezondheid en welzijn.

Hoogendijk is ook van mening dat minsters en staatssecretarissen op een departement dezelfde politieke kleur moeten hebben. De LPF wil graag de ministers leveren voor onderwijs, zorg en justitie. Volgens Hoogendijk heeft hij met deze plannen informateur Donner, die een hele lange kabinetsformatie vreest, "een beetje zenuwachtig" gemaakt.

Lees het hele artikel hier