Taiwanees vliegtuig neergestort [update]

Rick (Enemyforce)
Een passagiersvliegtuig van de Taiwanese vliegtuigmaatschappij China Airlines met aanboord 222 mensen is zaterdagochtend spontaan van de radar verdwenen. Volgens een luchtvaartfunctionaris is het toestel mogelijk in zee neergestort.

Het vliegtuig was van Taipei op weg naar Hongkong. Opeens verdween het vliegtuig van de radar nabij het Taiwanese eiland Penghun. Reddingswerkers en de kustwacht zijn inmiddels onderweg naar de plek waar het toestel mogelijk is neergestort.

Update
Het vliegtuig blijkt inderdaad neer te zijn gestort. Inmiddels heeft men al meer dan 100 lichamen uit de zee gehaald. Gevreesd wordt dat niemand van de 206 passagiers en 19 bemanningsleden de crash heeft overleefd.

De oorzaak van de ramp met het 22 jaar oude toestel is nog niet bekend. De vliegtuigmaatschappij zegt dat het van de piloot geen SOS-bericht heeft ontvangen. Getuigen melden dat er voor het ongeluk een explosie is geweest.

De meeste passagiers waren Taiwanees. Maar er waren ook twee Singaporese passagiers, twee AustraliŽrs, 14 mensen uit Hongkong, Macau of China, en een Europeaan aanboord van het vliegtuig.