Rosenmöller opent rij consultaties

Robin (Anthraxx)
Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door de verkiezingsuitslag ligt een centrumrechts kabinet van CDA, LPF en VVD het meest voor de hand. Maar zoals gewoonlijk dient er een informateur te komen die onderzoekt of deze combinatie mogelijk is of dat er andere mogelijkheden zijn die op korte termijn tot een stabiel kabinet kunnen leiden.

Normaal zou de grootste partij als eerste hun lijsttrekker naar de koningin sturen maar omdat Rosenmöller naar een begrafenis moet, is hij in staat gesteld om als eerste te gaan. Het advies van Rosenmöller is inderdaad een "rechts" kabinet van CDA LPF en VVD. Rosenmöller vindt dat de informateur vooral moet uitzoeken of LPF klaar is voor deelname aan een kabinet dat ,,de on-Nederlandse onrust'' snel kan wegnemen. De partij zal volgens hem moeten bewijzen intern stabiel te zijn en als coalitiepartner naar behoren te kunnen functioneren.

Na Rosenmöller volgt CDA-leider Balkenende, die een uur te gast is bij het staatshoofd. Na het CDA komen de fractieleiders van achtereenvolgens de LPF, VVD, PvdA, SP, D66, ChristenUNie, SGP en Leefbaar Nederland naar het paleis.