LPF: interview met Johan Wiersma

Jim (twired)
Zojuist had Fok! een interview met de nummer 39 op de Lijst Pim Fortuyn (LPF), de heer Johan Wiersma. Deze paardenfokker van beroep kwam vandaag in het nieuws toen bleek dat hij felle bijdragen aan discussieforums op internet leverde.

Zo zou hij eind vorig jaar gezegd hebben dat de files in Nederland de schuld zijn van de allochtonen, volgens het Parool. Zelf wil hij met klem duidelijk maken dat hij dit absoluut niet geschreven danwel geimpliceerd heeft. "Er is landelijk een grote discussie gevoerd over het integratiebeleid en de positie van migranten. Ik heb daar actief in meegediscussieerd, meer niet."

Wel staat de LPF-er volledig achter zijn uitspraak dat Amsterdam in 2015 een 'negroïde moslimstad' zal zijn. "Natuurlijk gaat deze voorspelling alleen op bij ongewijzigd instroombeleid." Wiersma weet zich van geen kwaad bewust en snapt de ophef niet want "Frits Bolkestein zei vorig jaar toch precies hetzelfde, toen hij het had over de 'overwegende moslimbevolking van de vier grote steden' die groeit" aldus Wiersma.

Radiostilte bij LPF
Wij meldden dat voorzitter Langendam morgen zal aftreden, maar daar weten de LPF-kandidaten zelf niet van af volgens Wiersma. "Alle communicatie loopt langs Mat Herben, die zijn werk als woordvoerder overigens uitstekend doet. Er is een radiostilte afgekondigd door de top van de LPF. Wij mogen niets zeggen."

Persoonlijk vindt Wiersma dat zijn voorzitter zijn uitspraken beter niet had kunnen doen want "Hij deed ze in het Parool. Dat wordt altijd verkeerd geintepreteerd. Het was toch niets nieuws wat hij zei?"

Kandidaten weten weinig
Nogmaals blijkt dat de leden van de Lijst Fortuyn absoluut geen weet hebben van wat er over hun hoofden afspeelt. De communicatie is slecht binnen de nieuwe partij. Het grote antecendentenonderzoek naar enkele kandidaten, daar weet Wiersma "niets vanaf". "Ik weet niet meer dan wat iedereen via de media te horen krijgt", aldus de nummer 39.

Of Johan Wiersma in de Tweede Kamer komt is nog maar de vraag. Hoewel de peiling een gunstige uitslag van circa dertig zetels voor de LPF voorspellen, is dit natuurlijk niet genoeg om hem een zetel te geven. "Niets is onmogelijk in deze ontwrichte wereld waarin we nu leven. Alles staat op zijn kop, mede dankzij Fortuyn. Die heeft de zwijgende meerderheid in dit land eindelijk een stem gegeven in het politiek proces."