''LPF schoont lijst op, Langedam treedt af''

Rob (R@b)
nirvana en JoeNNie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Het Parool zal De Lijst Pim Fortuyn (LPF) na de verkiezingen waarschijnlijk enkele kandidaten onmiddellijk uit de partij te zetten. Het zou gaan om sekssite-exploitant Cor Eberhard (nummer 13 op de lijst) en de Friese paardenfokker Johan Wiersma (39 op de lijst).

De op een verkiesbare plaats staande Eberhard kwam in opspraak toen hij probeerde bij Leefbaar Nederland een zetel te kopen.

De nummer 39 van de lijst, Johan Wiersma heeft de LPF in verlegenheid gebracht door felle bijdragen aan discussieforums op internet. Zo verklaarde hij eind vorig jaar dat de files in Nederland de schuld zijn van de allochtonen en voorspelde hij dat Amsterdam in 2015 een 'negroïde moslemstad' (sic) zal zijn.

Het verleden van de kandidaten was ook voor Pim Fortuyn een probleem. Hij liet een aantal kandidaten in de gaten houden door een detective bureau. De LPF was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar. Eberhard bevestigt zijn activiteit in de pornobranche. ''Maar daar is niet strafbaars aan. Ik heb mijn hele leven hard gewerkt en netjes mijn belasting betaald. Ik zou niet weten waarom ik geen Kamerlid kan zijn.''

Voorzitter treedt af

Voorzitter Langendam van de LPF zal na de verkiezingen aftreden, zo meldt Radio 1. Langendam kwam gisteren negatief in het nieuws toen hij links mede de schuld gaf van de moord op Fortuyn.

Langendam erkent dat de polarisatie, die hij op zich een goede zaak noemt, thans negatieve vormen aanneemt en dat hijzelf daarin een exponent is geweest.