Feyenoord: 'Finale laten doorgaan'

Joost ([Efink])
Willy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het doorgaan van de UEFA Cup-finale Feyenoord-Borussia Dortmund staat, in tegenstelling tot eerder berichten, bij het bestuur van Feyenoord niet ter discussie. "We zijn versteend door de moord op Fortuyn. Te meer omdat we enkele uren voor zijn dood nog met hem in De Kuip hebben gesproken. Maar hij heeft ons succes gewenst en we gaan spelen", aldus manager Jan D. Swart.

Gisteravond en vanmorgen is er geen overleg geweest tussen Feyenoord en de UEFA. "Ongetwijfeld zullen de organisatoren van de UEFA wel contact hebben gehad met burgemeester en de korpsbeheerder. Per slot van rekening is het geen thuiswedstrijd van Feyenoord. Vanmorgen heeft Jorien van den Herik gebeld met zijn medebestuursleden Scholten en Smits en met de verantwoordelijke managers en is er besloten - dat mocht Feyenoord de finale winnen – om te adviseren om donderdag de huldiging op de Coolsingel gewoon doorgang te laten vinden", zo zei Swart.

Het advies van Feyenoord heeft ook te maken met veiligheidsoverwegingen. "Als we de finale winnen moet er voor de supporters een manier zijn om zich te kunnen uiten. Is die mogelijkheid er niet, dan vrezen we onder de gegeven omstandigheden het ergste", aldus Feijenoord-voorzitter Van den Herik. Later vandaag zal Feijenoord van Burgemeester Opstelten horen wat zijn ideeën zijn.