Psychopaat mag sterven door zelfverminking

Rick (rickmans)
thaduck had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een psychopaat in Groot Brittanië mag sterven aan de verwondingen die hij zichzelf heeft toegebracht. Dat heeft het hooggerechtshof in Londen woensdag uitgesproken. Hij zit een levenslange gevangenisstraf uit wegens moord en weigert medische behandeling van zijn wonden.

Kort voor Kerstmis had hij zijn been opengesneden met een scherf porselein. Vervolgens heeft hij steeds voorkomen dat de wond zou genezen met behulp van diverse voorwerpen. Ook gebruikte hij zijn uitwerpselen om een ontsteking te veroorzaken. De man heeft elders herhaaldelijk geprobeerd zelfmoord te plegen. Dit alles uit protest tegen de omstandigheden waaronder hij wordt vastgehouden. Hij zegt nog nooit enige hulp gehad te hebben voor zijn psychische problemen. Tevens beschuldigd hij zijn bewakers ervan dat zij hem ertoe hebben gebracht om zichzelf te verminken, omdat ze hadden gezegd dat zijn leven toch niets waard was.

"Ik wil liever sterven dan de barbaarse en onmenselijke omstandigheden verdragen waaronder ik nu leef", zei de man uit zijn cel, die via video met de rechtszaal was verbonden. De rechter, Elizabeth Butler-Sloss, wees hem erop dat de verwondingen aan zijn been voor een pijnlijke dood kunnen zorgen.

"U offert misschien voor niets uw leven op" zei de rechter ten slotte tegen de man, die naar haar oordeel het recht heeft om elke medische behandeling van zijn wonden te weigeren.