[F-1] Uitslag Grote Prijs van San Marino

Rick (Enemyforce)
Raceplanet::net had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag was er weer eens een spectaculaire Formule 1 race. Michael Schumacher won uiteindelijk de Grand Prix van San Marino.

Bij de start moest Alan McNish zijn Toyota met een technisch probleem langs de kant zetten in het gras. Michael Schumacher en Juan Pablo Montoya konden dit keer wel zonder beschadigingen door de eerste bocht komen.

In ronde vijf viel Takumo Sato uit. Zijn wagen had te weinig vermogen op de baan. Hij wist nog wel de pitbox te bereiken en gaat daarna weer op weg, tevergeefs want de volgende ronde valt hij uit.

Nick Heidfeld maakte in de 17e ronde een onverwachte pitsstop, omdat hij iets verkeerds had gehoord van zijn team over de boardradio, een klein misverstandje dus. Tot overmaat van ramp lijkt er een probleem met de tank te zijn. Hij moet nog een keer binnen komen voor benzine. Bij de tweede stop is hij te hard door de pitstraat gereden wat hem een drive trough penalty oplevert. De derde pitsstop voor de Duitser dus.

In ronde 20 moest Fisichella zijn bolide aan de kant zetten. In die zelfde ronde beginnen de pitsstop voor een hele reeks coureurs. Het zijn de mannen van Renault die na elkaar binnen komen, beginnend met Jarno Trulli. In ronde 31 komt Raikkonen binnen die 7,8 seconden stil staat bij zijn team voordat hij zijn weg naar de finish vervolgt. De hele top vijf stopt vijf rondes erna, daarbij weet Rubens Barrichello, Ralf Schumacher voorbij te komen door eerder uit de pits te komen. Hiermee komt Rubens Barrichello op de tweede plaats.

Tien rondes erna komt het veld opnieuw binnen met opnieuw Kimi Raikkonen als eerste.Helaas komt hij de pit niet uit. Hij valt uit omdat hij uitstoting had van gevaarlijke gassen, daardoor besluit teambaas Ron Dennis Raikkonen binnen te halen voor zijn eigen veiligheid.

In ronde 62 valt de vlag en is er de volgende uitslag:

1 M. Schumacher Duitsland Ferrari 1.29.10.789
2 R. Barrichello Brazilië Ferrari +17.907
3 R. Schumacher Duitsland Williams +19.755
4 J.P. Montoya Colombia Williams +44.725
5 J. Button Engeland Renault +1.23.395
6 D. Coulthard Schotland McLaren +1
7 J. Villeneuve Canada BAR +1
8 F. Massa Brazilië Sauber +1
9 J. Trulli Italië Renault +1
10 N. Heidfeld Duitsland Sauber +1
11 M. Webber Australië Minardi +2

Niet gefinished:

12 E. Bernoldi Brazilië Arrows +13
13 E. Irvine Ierland Jaguar +17
14 K. Räikkönen Finland McLaren +18
15 O. Panis Frankrijk BAR +18
16 P. De la Rosa Spanje Jaguar +32
17 M. Salo Finland Toyota +36
18 H. Frentzen Duitsland Arrows +36
19 G. Fisichella Italië Jordan +42
20 T. Sato Japan Jordan +57
21 A. McNish Schotland Toyota +62
22 A. Yoong Maleisië Minardi DNS

Zie ook FOK! F1 Manager