Teeven wil Kieslijst PvdA ongeldig laten verklaren

Rob (R@b)
Fred Teeven, lijsttrekker van Leefbaar Nederland, heeft de Raad van State verzocht om de PvdA-kandidatenlijst ongeldig te verklaren.

De reden hiertoe is dat volgens Leefbaar Nederland PvdA'er Tineke Netelenbos commissaris van de koningin in Noord-Holland wil worden, en daarom niet beschikbaar is voor de Tweede Kamer. Netelenbos (nu minister van Verkeer en Waterstaat) staat op plaats zes van de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Kiezersbedrog

Teeven ging maandagmiddag persoonlijk naar de Raad van State in Den Haag om de zaak aanhangig te maken. Hij spreekt van ,,kiezersbedrog met voorbedachte rade''. Leefbaar Nederland noemt het volksverlakkerij van de PvdA dat men iemand op de Lijst zet die niet gekozen wil/kan worden.

Leefbaar Nederland verwacht dat vóór de verkiezingen van 15 mei bekend zal zijn wie tot commissaris van de koningin in Noord-Holland is benoemd. De partij gaat ervan uit dat Netelenbos de belangrijkste kandidaat is voor de functie.

Tineke Netelenbos zelf noemt de actie van Teeven ,,een rare manier om publiciteit te zoeken''. Netelenbos heeft tot nu toe niet ontkend in de race te zijn voor de functie van commissaris van de koningin.