Nekkrampepidemie tart Burkina Faso

Tim (ActaniA)
Boes21 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Burkina Faso zit in zijn maag met een nekkrampepidemie. Volgens het ministerie van Volksgezondheid sinds het begin van dit jaar 672 van de 4758 bekende gevallen overleden. In ongeveer een derde deel van het land heeft de ziekte epidemische vormen aangenomen.

De ziekte is zo verspreid omdat het land voor de eerste keer met de Arabische variant van het hersenvliesontstekingsvirus te maken heeft gekregen aldus het ministerie. Twee jaar geleden zou het virus zijn meegebracht zijn door lokale moslims die op bedevaartstocht naar Mekka waren. Daar brak in 2000 een nekkramp-epidemie uit.

Er worden gratis vaccinaties uitgedeeld in de zwaarst getroffen gebieden. Door de Wereldgezondheidsorganisatie zijn ongeveer twee miljoen doses beschikbaar gesteld. Afgelopen januari startte Burkina Faso al met een massale inentingscampagne voor mensen tussen twee en dertig jaar oud. Vorig jaar stierven 1854 van de 13.293 bekende gevallen in het land. In 1996 overleden ongeveer 4000 mensen in Burkina Faso aan de ziekte.