Informateur benoemd in Rotterdam

Rob (R@b)
Bachus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoogleraar politicologie Van Schendelen is benoemd tot informateur bij de vorming van een nieuw college van B & W in Rotterdam. De aan de Erasmus Universiteit verbonden Van Schendelen moet de impasse doorbreken die begin deze week onstond in de collegevorming. Van Schendelen geldt onder meer als deskundige op het gebied van lobbyen. Hij heeft verschillende wetenschappelijke artikelen en boeken over dit onderwerp geschreven.

Pim Fortuyn, die met zijn partij Leefbaar Rotterdam de grote winnaar was bij de gemeenteraadsverkiezingen, wil alleen een college vormen met VVD, CDA en D66. Het CDA eist dat ook de PvdA in de onderhandelingen wordt betrokken, maar Fortuyn wil daar niets van weten. Alle partijen zijn akkoord met de informateursrol voor Van Schendelen, die donderdag aan de slag gaat.

Pim Fortuyn zal zelf waarschijnlijk niet deelnemen aan de gesprekken, maar het overlaten aan Sörensen, de tweede man van Leefbaar Rotterdam. Fortuyn heeft volgens Sörensen ook aangegeven dat het wellicht beter is als niet Fortuyn, maar hijzelf en iemand anders de gesprekken voeren met de andere partijen. "Dat is ook om te voorkomen dat iedereen denkt dat bij Leefbaar Rotterdam alles om Fortuyn draait. Hij doet dit puur om de impasse te doorbreken. Het is een dominante man die zeer aanwezig is tijdens een overleg. Hij heeft ook wel door dat mensen anders reageren als hij erbij is."