Bouwtekeningen parkeerdek v/d Valk weg

Mark (Wanco)
Het is nog steeds niet duidelijk is wie verantwoordelijk is voor het instorten van het parkeerdek van het Van der Valk hotel in Tiel. De gemeente is de bouwtekeningen van het dek kwijtgeraakt en verwacht ze ook niet meer terug te vinden.

De bouwtekeningen vormen het belangrijkste bewijs om aan te tonen wie de schuld heeft. De schuld kan namelijk bij de ontwerper of bij de uitvoerder liggen. Een ding is wel zeker en dat is dat de staalconstructie van het parkeerdek onvoldoende was.

De verantwoordelijke van de gemeente voor de tekeningen, R. Sawade, ziet er geen belang in om een schuldige aan te tonen. "Het parkeerdek staat er toch niet meer, dus wat dat betreft maakt het niet veel uit. Het is vooral iets dat belangrijk is voor Van der Valk, in verband met het verhalen van de schade."

Van der Valk heeft nog wel de tekeningen van het aangrenzende restaurant. De constructie van het restaurant is hetzelfde als die van het parkeerdek. Bureau Arcadis, dat onderzoek doet voor Van der Valk, heeft deze tekeningen bekeken en doorgerekend en vastgesteld dat het restaurant veilig is. De gemeente wil dit nog niet aannemen en wacht tot de conclusie van hun eigen onderzoeksbureau.