Wim de Bie eerste professionele weblogger

Mark (Wanco)
Skik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wim de Bie wordt Nederlands eerste professionele, betaalde weblogger. Er werd bij de VPRO de mogelijkheid geboden een aantal nieuwe TV-series te maken, maar hij koos een andere manier om zich bezig te gaan houden.

Op 1 maart aanstaande start Wim de Bie zijn nieuwe televisieseizoen op het internet. De VPRO ruimde hiervoor server-ruimte in op Bieslog.vpro.nl.

Wim de Bie is de eerste programmamaker van de publieke omroep wiens werk louter op het internet te volgen zal zijn. Karin Veenendaal, voorlichter van de VPRO, kon niet vertellen of het weblog betaald wordt met programmagelden of wordt gezien als activiteit van de internetafdeling van de VPRO.

Het idee om een weblog, een dagboek op internet, bij te gaan houden kwam niet uit de lucht vallen. Al enkele maanden houdt De Bie op Blogger een persoonlijke weblog bij.

In de VPRO-gids zegt de Bie: 'Ik stond alweer ingepland voor zestien afleveringen televisie, maar had het gevoel dat ik iets anders moest doen. Ik ben toen zomaar gaan schrijven en daar is dit idee uitgekomen'.

De site zal meerdere malen per dag ververst worden. Er zal niet alleen geschreven tekst te zien zijn, maar de website zal ook radio- en televisiefragmenten bevatten. In een persbericht spreekt de VPRO zelfs over complete videofilms.

Woordvoerdster Veenendaal sluit niet uit, dat materiaal van Bieslog bewerkt zal worden tot televisiemateriaal. Voor muziekfestival Lowlands deed de VPRO met WebTV iets dergelijks.

De omroep deed gedurende drie dagen zeer uitgebreid verslag van het festival. Tekst- en videofragmenten van de site werden 's avonds bewerkt tot televisiemateriaal. Dit resulteerde in het TV-programma WebTV.

Wim de Bie zal proberen zijn weblog een jaar bij te houden.