Geen samenwerking met Fortuyn in Rotterdam

Mark (Wanco)
Het is nog niet eens bekend of Pim Fortuyn zetels haalt in Rotterdam, maar een ding is zeker een plaats in het college van B & W is onhaalbaar. Op dit moment komt de partij van Pim Fortuyn in de peilingen uit op vijf tot tien zetels.

CDA en PVDA dreigen de partij, Leefbaar Rotterdam, uit te sluiten voor de college-onderhandelingen. CDA en PVDA zijn op dit moment goed voor 21 van de 45 zetels.

De PVDA en CDA hebben beide naar buiten gebracht dat ze het niet zien zitten om met een partij te besturen die onrust zaait onder grote groepen Rotterdammers. Lijsttrekker Van der Tak van de CDA verklaart hierover: "Hij zet groepen tegen elkaar op. Dat is geen goede manier om een stad te besturen. Bovendien worden er geen oplossingen genoemd waar wij iets mee kunnen. De PVDA, namens lijsttrekker Kuiper, sluit zich hier volledig bij aan.

VVD en D66 sluiten een coalitie niet uit, alleen zou Pim Fortuyn zijn uitlatingen over grondwetsartikel 1 moeten intrekken. SP acht een coalitie onwaarschijnlijk, maar houdt een slag om de arm.