SP-tomaat moet van bord Stekelenburg

Jeroen (ROEN)
Een reclamezuil in Tilburg waar de SP een tomaat op plakte.Door een grote rode tomaat van de SP krijgt de oproep van Tilburgs burgemeester Johan Stekelenburg om te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen een heel andere lading.

Op de reclamezuilen van de gemeente Tilburg hangen posters met daarop de burgemeester bij een stemcomputer met een blanco beeldscherm. Afgelopen week hebben leden van de Socialistische Partij rode tomaten over het computerscherm geplakt. Nu lijkt het net alsof Stekelenburg oproept SP te stemmen. Leden van de SP ontdekten afgelopen weekeinde tijdens het plakken van affiches dat hun tomaat mooi past op het computerscherm waar de Tilburgse burgemeester naar wijst.

"Een creatieve actie", aldus Rik van Wandelen, woordvoerder van Stekelenburg. "Maar we vragen de partij wel de tomaten te verwijderen. Doen ze dat niet, dan trekken wij ze eraf. We weten waar de rekening naartoe moet." SP-fractievoorzitter Johan van den Hout: "Met onze tomaat proberen we extra aandacht voor de verkiezingen te trekken en dat lukt blijkbaar. Ik heb er geen moeite mee als de gemeente ze weg wil halen."