Film met Britney een hit in Amerika

Johan (LWaS)
Ondanks slechte kritieken over vooral de acteerprestaties van Britney Spears, zijn er toch genoeg mensen enthousiast over de eerste film met Britney Spears.
In zijn premièreweekeinde bereikte de film Crossroads, waarin Britney de hoofdrol vertolkt, de tweede plaats in de Amerikaanse bioscooplijsten.

Op de eerste plek staat John Q, met Denzel Washington die daarvoor een Oscarnominatie kreeg.

De 20-jarige zangeres Britney Spears speelt in Crossroads de rol van het 'all-American'- meisje Lucy dat op een lange autoreis van Georgia naar Los Angeles eindelijk haar maagdelijkheid verliest. ,,Ze speelt zichzelf en dat is hartstikke gaaf'', zei een 15-jarige fan na een bioscoopbezoek in Broadway.

In het openingsweekend bracht de film 16,8 miljoen euro op. Daarmee oversteeg het al de productiekosten van 13,3 miljoen.

Spears zegt zich niets aan te trekken van slechte filmkritieken. Zo zei een recensent van The Los Angeles Times dat hij meer opgewonden raakte van de Buick waarin Lucy reist, dan van de actrice zelf. ,,Als de film niets wordt, dan weet ik in elk geval wat ik de volgende keer niet meer moet doen'', zei Spears.