E-mail SP-kamerleden lag op straat

Jim (twired)
VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vertrouwelijke e-mails van SP-Kamerleden waren enkele uren voor iedereen in te zien, een hacker had een gat in de beveiliging aangetroffen. Zonder enige moeite kon men de mails van onder anderen Jan Marijnissen, Remi Poppe en Agnes Kant ophalen.

Een hacker, luisterend naar de naam The Green Foobar, ontdekte dat er iets mis was met de beveiliging van Tomaatnet, de gratis internetprovider voor leden van de Socialistische Partij. Van alle 2364 abonnees was de elektronische post te bekijken, zonder dat daarvoor een wachtwoord nodig was.

Ook de meeste SP-Kamerleden blijken een mailadres bij Tomaatnet te hebben en dat te gebruiken voor hun onderlinge correspondentie. Zo wisselden zij de afgelopen dagen met elkaar van gedachten over het scheurtje in de reactor van de kerncentrale in Petten en over de nieuwe kandidaten voor de verkiezingen in mei.

Volgens een directeur van ISD Holland, het bedrijf dat technisch verantwoordelijk is voor Tomaatnet, kan dit de beste overkomen. "Het zal in de toekomst nog wel eens gebeuren, niks is waterdicht te beveiligen. We kunnen er niks meer aan doen, behalve nóg beter opletten."