Nederlanders hebben ontspannen sexleven

Jim (twired)
joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Nederlandse sexleven is onder de loep genomen. En wat blijkt? We zijn liberaal wat betreft sex in het openbare leven (bordelen, tv) maar in ons eigen huisje nog steeds erg conservatief.

Dit blijkt uit een onderzoek van reclamebureau Euro RSCG naar seks in acht landen, waaronder Nederland. ,,Op seksgebied doen Nederlanders alles wat ze willen, maar ze willen eigenlijk niet zo veel. Amerikanen en Britten proberen van alles, maar zijn behoorlijk gefrustreerd in hun seksbeleving. Nederlanders weten waar ze trek in hebben en zijn vrij tevreden'', constateert Euro RSCG

In Nederland heeft 10 procent `het' gedaan op het werk. En 11 procent zou het wel willen op kantoor.

Met prostitutie hebben Nederlanders ook de minste problemen ten opzichte van de landen waarin het onderzoek is gedaan. Bordelen met een vergunning, `live' seks in clubs, prostitutie thuis en op straat kunnen in Nederland respectievelijk op de instemming van 91 procent, 83 procent, 84 procent en 26 procent van de ondervraagden rekenen. In de andere landen liggen die percentages veel lager.

Nederlanders hebben weinig seks in het vliegtuig of in de trein: 7 procent. Spanje scoort hier het hoogst, 30 procent, gevolgd door de Fransen met 17 procent en de Britten met 19 procent.