Weinig bijval voor plan isolering junks

Rob (R@b)
Het plan van stadsdeelvoorzitter Hannah Belliot (PvdA) van Amsterdam Zuidoost, om drugsverslaafden in de Bijlmer te isoleren en onder te brengen op een 'drugseiland' om het leefklimaat in het stadsdeel te verbeteren, is weinig positief ontvangen.



De CDA-lijsttrekker in Amsterdam, H. Maij, noemt het voorstel 'mensonwaardig'. Ze ziet het als een bewijs van onmacht om op een goede manier met de problematiek van verslaafden om te gaan. D66-lijsttrekker S. Bruines noemt het een idioot voorstel dat juridisch waarschijnlijk niet eens mogelijk is. "Ik vind het een onmenselijk en volslagen absurd plan."

PvdA lijsttrekker in de hoofdstad, Rob Oudkerk, zei dat het plan gezien moest worden als een ''uit de slof geschoten privé-ideetje'' van Belliot, om de onnoemelijke problemen het hoofd te kunnen bieden. Hij gaf in een verkiezingsdebat met de VVD wel toe niet achter het plan van Hannah Belliot, de nummer twee op de lijst van de PvdA, te staan. ''Laat ik duidelijk zijn, dit plan komt niet in ons verkiezingsprogramma''.