Opgepakte Dance-piraat wil terugkomen

Rob (R@b)
In de jaren 80 van de vorige eeuw waren ze er in overvloed: Radiopiraten op de FM-band. Nadat in 1974 de populaire zeezenders Veronica en Noordzee het zenden onmogelijk werd gemaakt schoten de ''landpiraten'' als paddestoelen uit de grond.

Maar met de komst van commerciële (kabel)radio stations, en het toestaan van lokale omroepen in de jaren 90, verdwenen veel van deze zenders. Een aantal zeer bekende DJ's van nu is oorspronkelijk van landpiraten afkomstig. Jeroen van Inkel ging ooit, samen met Adam Curry, van de Amsterdamse piraat Decibel naar het toen inmiddels legale Veronica, en ook Eric de Zwart is afkomstig van een piraat (Unique FM uit Amsterdam). En zo zijn er nog veel namen te noemen zoals bijvoorbeeld Rob van Someren en Daniel Dekker (ook ex-Decibel) of Ron Stoeltie (nu EO) of Gaston Starreveld (nu RTL4) beide ooit Focus-103 uit Heiloo.

Toch bestaan piraten-stations nog steeds; En één van deze illegale zenders, het vorige week uit de lucht gehaalde illegale radiostation Dance FM, heeft aan de pers laten weten zo snel mogelijk terug te willen komen. Sinds afgelopen kerstmis zond Dance FM uit via een relay-zender vanaf de UNA-centrale in Velsen-Noord.

Het station is al vele malen gepakt. Volgens een woordvoerder weerhoudt dat de radiomakers niet om weer te gaan uitzenden: "Wij komen dit jaar en zo mogelijk al binnen enkele maanden terug", aldus de woordvoerder. "Wij zoeken een locatie om te gaan uitzenden vanuit Amsterdam en zullen informatie geven via onze site www.dance.fm.

-
Meer info over etherpiraten vind je op www.etherpirateninfo.nl