Jordan's snel op laatste testdag

Rick (rickmans)
The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Jordan-Honda team was vandaag het snelste team op het Barcelona circuit in Spanje tijdens de vijfde testdag aldaar ter voorbereiding op het komende Formule-1 seizoen. Giancarlo Fisichella zette met een tijd van 1.18.522 een zeer snelle tijd neer die tijdens de tests nog niet gereden was. Zijn teamgenoot Tukuma Sato was met een tijd van 1.19.146 een halve seconde langzamer.

De test vandaag begon een uur later doordat er mist hing op het circuit. De helikopter die boven het circuit vliegt is ook verplicht tijdens de tests, maar mag niet opstijgen met mist en hierdoor werd de training een uur uitgesteld.

Ferrari coureur Luca Badoer was derde. Hij reed de meeste ronden van alle coureur (93) Voor Ferrari was het vooral zaak om de nieuwe Bridgestone banden te testen en om nieuwe Aërodynamische onderdelen te testen. Vandaag was de eerste volledig droge dag voor Ferrari en er konden dan ook verschillende type banden getest worden.

Jenson Button was met een vierde tijd in zijn Renault de snelste Michelin coureur. Vandaag werd hij voor het eerst bijgestaan door de van Minardi afkomstige Fernando Alonso die dit jaar testcoureur van Renault is. Alonso zette een zevende tijd neer.

Verder waren ook BAR en Toyota aanwezig. Voor BAR waren Panis en Sato aan het stuur. De nieuwe Toyota werd bestuurd door Mika Salo die wederom hekkensluiter was met een tijd van 1.22.333.

De Formule-1 teams vertrekken nu richting Valencia waar het testwerk volgende week voorgezet gaat worden. 21 januari testen de teams verder op Barcelona.

De tijden zijn te vinden op Raceplanet