SBS-beelden Woudenberg bewijzen niets

Peter Breuls
De beelden waarop te zien is dat 3VO-voorlichter Woudenberg te hard reed, kunnen niet worden gebruikt als bewijsmateriaal. Dat schrijft landelijk verkeersofficier van jusititie Koos Spee op de site van het Openbaar Ministerie. Daarom wordt Woudenberg niet vervolgd wegens veel te hard rijden. De ex-3VO-woordvoerder lijdt echter wel schade.

Peter R. de Vries, in wiens programma de snelheidsovertreding van Woudenberg werd vastgelegd, vindt het "oprecht sneu" dat Woudenberg z'n baan is kwijtgeraakt door de affaire. "Woudenberg is niet gesneuveld op de snelweg, maar toen hij achteraf zijn reactie gaf", aldus De Vries. "Dat leek helemaal nergens op. Al die goedpraterij en dat liegen, daar trapt de burgerij niet in. Hij kwam aan met het verhaal dat het allemaal door een hartinfarct zou komen. En dat je niemand meer kan vertrouwen na de aanslagen van 11 september. Nou ja! Van een professionele organisatie als 3VO verwacht je niet van dit soort smoezen."

"We vinden vast wel weer een mooie plek voor Bert binnen onze club. Alleen niet meer in de voorhoede," zo zegt 3VO-voorzitter Van Der Doef. De organisatie is Woudenberg erg dankbaar, maar ze "konden niet anders," aldus de voorzitter. "Ik geloof dat hij echt angst heeft gevoeld toen hij werd achtervolgd. Maar daar heeft het publiek geen boodschap aan. Zulk verkeersgedrag kun je als verkeersveiligheidsorganisatie nóóit uitleggen."