Zwangerschap maakt ook vaders dik

Laurens (Yarael)
Incognito had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet zelden klagen vrouwen dat ze na de zwangerschap toch een paar kilootjes zwaarder zijn dan daarvoor. Hoe zit het met de mannen? Volgens een onderzoek onder Australische mannen worden ook zij gemiddeld een dikke drie pond zwaarder.

Bij de vrouwen worden vaak de hormonen en het ‘eten voor twee’ als oorzaak van de gewonnen pondjes gegeven, maar wat zorgt ervoor dat de mannen aankomen? Het antwoord is bedroevend. Stress over het toekomstige vaderschap en frustratie over minder seks, worden verdrongen met eten en een alcoholische versnapering. Een op de zeven mannen begint zelfs gevaarlijk veel te drinken, volgens het onderzoek.

De mannen zijn niet voorbereid op de plotselinge veranderingen in hun leven en levensstijl en worden daar gestresst of zelfs depressief van. Ook het gebrek aan aandacht van hun partner werkt frustrerend, omdat zij meer en meer opgaat in het aankomend moederschap. Grappig genoeg neemt de spanning voor zowel de man als de vrouw af als de baby er eenmaal is. Dat heeft overigens niet te maken met een opleving van het seksleven van de paren. Als de baby een jaar oud is zegt ruim 50 procent van de mannen dat het seksleven niet meer op zo’n laag pitje staat als tijdens de zwangerschap, maar nog altijd niet op het niveau is dat ze hoopten te bereiken.