Bejaarde beroofd & kort euronieuws

Tijmen (Tyme)
Bejaarde beroofd van 2000 euro
Twee dieven verkleed als politieagenten hebben donderdag 2000 euro gestolen van een 88-jarige. De bejaarde inwoner van Rozendaal had net geld gepint toen de twee mannen bij hem aanbelden. De twee lieten een pasje zien en gaven zich uit als politiemensen. Ze vertelden dat de euro's die de man zojuist had gepint mogelijk vals waren, het geld moest "voor onderzoek" worden meegenomen.

De nepagenten beloofden terug te komen, maar toen zij niet kwamen opdagen, belde het slachtoffer de politie.

Vrouw aangehouden met vals 50-eurobiljet
De politie in Gouda heeft donderdagavond een 43-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden die bij een loket op station Gouda CS wilde betalen met een vals 50-eurobiljet. Volgens de politie in Gouda ging het om een slechte kopie, gemaakt met een scanner. Alle echtheidskenmerken ontbraken. De vrouw is vrijdag na verhoor heengezonden.

Volgens een woordvoerder van het Nederlands Politie Instituut was het de eerste vervalsing in Nederland.

Winkels krijgen extra euro's
Winkels waar een tekort aan euro-wisselgeld dreigt worden vrijdag of zaterdag extra bevoorraad. Dit heeft het Euroforum vrijdag bekendgemaakt. "De problemen zullen uiterlijk zaterdag zijn opgelost", zo omschreef voorzitter C. van Dijkhuizen.

Vrijdagochtend meldde het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel dat de eerste supermarkten noodgedwongen guldens als wisselgeld teruggaven in plaats van euro's. Volgens de supermarktorganisatie zouden in de loop van de dag honderden winkels op guldens moeten overschakelen.

Mr_Opel en Schumi / Schum1 bedankt voor het submitten