U2 weer naar Europa komende zomer?

Rick (rickmans)
Calvobbes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat ze opnieuw naar Europa komen lijkt steeds waarschijnlijker te worden. Volgens U2 on tour zijn er zelfs al een aantal data bevestigd door lokale kranten /weekbladen in verschillende Europese landen.

Zo melde het Oostenrijkse weekblad afgelopen week dat U2 op zal treden in het Ernst Happel Stadion op 12 augustus. In een Zweedse krant werd al eerder een optreden op 23 juli in het Ullevi stadion genoemd. Dagblad de Limburger wist ook al te melden dat U2 naar Nederland zou komen en waarschijnlijk in het Amsterdamse ArenA stadion zal optreden. Maar daar is nog niets over bevestigd.

Daarnaast lijkt U2 ook op te gaan treden tijdens het jaarlijkse Pavarotti en Friends concert in Italie op 2 juni. Een duitse concertorganisator bied al reizen aan naar het concert en weet al te melden dat U2 één van de optredende acts zal zijn.

De geruchten dat U2 wederom concerten zal geven zijn er al sinds het einde van hun laatste Europese tour. Al in augustus waren er geruchten dat U2 al in onderhandeling was met het bedrijf dat eerder het podium maakte tijdens de POPmart en de ZOOtv tour.
Bono heeft in een interview zelf al toegegeven opnieuw concerten te willen gaan geven in Europa: "We vinden dat we Europa een beetje hebben verwaarloosd [..] dus daarom gaan we misschien terug en we willen ook een concert in Sarajevo geven."

Voorlopig is dus nog niks officieel bevestigd, op een optreden tijdens de "half-time show" van de Superbowl na. Op zondag 3 februari zullen de Ieren tijdens de rust van Super Bowl XXXVI een mini-concert geven. De wedstrijd is het hoogtepunt van het Amerikaanse Football seizoen en wordt door miljoenen mensen wereldwijd bekeken. De half time show is de laatste jaren uitgegroeid tot een muzikaal Amerikaans spektakel waar sterren als Tina Turner, Britney Spears en Aerosmith optraden in een strak geregisseerde show. De uitzending zal ook in Nederland te zien zijn.

Voor de Europese fans blijft het dus nog even afwachtten wanneer er meer bekend wordt. Zelfs een datum wanneer er eventueel een aankondiging wordt gemaakt is niet bekend