Diefstal uit vliegtuigen toegegeven

Johan (LWaS)
Tien medewerkers van een schoonmaakbedrijf op Schiphol hebben bekend dat ze voor 1,5 miljoen gulden aan goederen uit vliegtuigen hebben gestolen.

De groep van 10 mensen, bestaande uit zeven mannen en drie vrouwen, hebben spullen gestolen tussen maart en december uit vliegtuigen van twee klanten van het bedrijf waar ze voor werkten. De spullen waren afkomstig uit de karretjes waarmee stewards tijdens de vlucht belastingvrije goederen proberen te verkopen.

Nadat bleek dat de dieven voor een ton aan spullen bij de Bank van Lening in Amsterdam hadden beleend, ging het onderzoek van de marechaussee voortvarend. Daarop volgde huizoekingen in Purmerend waarbij goederen ter waarde van hetzelfde bedrag werden gevonden. De marechaussee zoekt op basis van de bekentenissen van de verdachten nog naar de rest van de gestolen waar.

De verdachten zijn allemaal op basis van familiebanden of vriendschap bekenden van elkaar, aldus een woordvoerder van de marechaussee. Ze zijn inmiddels op vrije voeten, maar moeten nog wel voor de rechter verschijnen.