God wordt vaak gezocht

Kris (KingShakur)
God is enkel te verslaan door seks en muziek op internet. De hebzucht, zich uitend in bancaire sites, aandelenhandel en gokken, moet het stellen met minder fans.

Dit blijkt uit een uitgebreide studie van het instituut Pew Internet and American Life Project, op basis van een enquête onder 500 internetters. Die verscheen net voor de kerst.
Pakweg een kwart van de Amerikanen, zo'n 28 miljoen personen, zoekt online naar hogere sferen. Per dag zijn er gemiddeld 3 miljoen religieuze internetters in de VS, een jaar geleden waren dat er volgens Pew nog 2 miljoen.

De meesten (69 procent) zoeken naar informatie, vaak voor studiedoeleinden. 50 procent zoekt zelfs ook naar informatie over andere religies dan die van henzelf.

Toch zei 85 procent van de ondervraagde onlinegelovigen tegen Pew dat ze dagelijks met behulp van internet bidden of mediteren, 71 procent woont soms een virtuele dienst bij. Degenen die online zoeken naar spirituele inspiratie zijn vaak al de kerk- en synagogegangers.

Na de aanslagen van 11 september heeft 1 op de 4 internetters gezocht naar informatie over islam, dus ook in die zin heeft OBL het nodige effect gehad. Maar hij werd toch verslagen door de bestaande grote religies: 41 procent zei gebeden verzonden te hebben per e-mail na de aanslagen, of verzoeken met gebeden te hebben ontvangen.