Bin Laden noemt Holland op vrijgegeven video

Rob (R@b)
De videoband, waarop het bewijs zou worden geleverd dat de Saudische terrorist Osama bin Laden verantwoordelijk is voor de aanslagen van 11 september, is vrijgegeven door het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Samen met de 40 minuten durende video is ook de Engelse vertaling vrijgegeven, waaraan een team van vertalers de afgelopen dagen heeft gewerkt.

Op de tape is onder meer te zien zijn hoe bin Laden zich vreugdevol uitlaat over het grote aantal slachtoffers dat de aanslagen hebben gekost. Ook zegt hij letterlijk: "We gingen ervan uit dat bij de aanslagen maar 3 of 4 verdiepingen van de WTC-gebouwen zouden instorten".

Holland

Osama bin Laden heeft het zelfs nog even over Nederland. De vertaling van het Pentagon:

(Bin Laden praat over de boodschap die de uitvoerders van de aanslagen de wereld hebben gegeven, die sterker is dan elke speech): "The speeches are understood by both Arabs and non-Arabs-even by Chinese. It is above all the media said. Some of them said that in Holland, at one of the centers, the number of people who accepted Islam during the days that followed the operations were more than the people who accepted Isam in the last eleven years"