VS arresteert twee Joodse terroristen

Rob (R@b)
Syco had ons samen met KirmiziBeyaz en kommaar via de newssubmit het volgende te melden:

In Amerika zijn twee leden van de radicale joodse organisatie Jewish Defense League (JDL) gearresteerd. De twee zouden aanslagen hebben willen plegen tegen moslimdoelen.

De twee gearresteerden, JDL-voorzitter Irv Rubin (56) en zijn medewerker Earl Krugel (59), zouden de Koning-Fahd-Moskee bij Los Angeles, het kantoor van de moslimorganisatie MPAC, en het kantoor van het Congreslid Darrell Issa (die van Libanese komaf is) op hebben willen blazen.

Een informant van de FBI die bij de zaak betrokken was speelde de info door naar de politie. De explosieven waren al naar het huis van Krugel gebracht, toen het tweetal dinsdag werd gearresteerd. Tijdens de verhoren gaf het tweetal te kennen dat zij een 'signaal' wilden afgeven aan het adres van de Arabieren.

De JDL is in 1968 opgericht door de radicale rabbijn Meir Kahane, die in 1990 in New York is vermoord. Kahane was ook de oprichter van de Israëlische Kach-partij die ijverde voor de uitwijzing van alle Arabieren uit Israël en de bezette Palestijnse gebieden. De Kach-partij is door Israël verboden.