"Lord of the Rings" in première

Leon (lzandman)
Aragorn en Diepvriez hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De filmposterGisteravond ging het langverwachte eerste deel van de verfilming van schrijver Tolkien's "Lord of the Rings"-trilogie in London in première. Duizenden fans trotseerden de kou om de hoofdrolspelers van de film, met als titel "The Fellowship of the Ring", en andere sterren over de rode loper te zien lopen.

Sterren als Christopher Lee, Liv Tyler, Elijah Wood en Ian McKellen waren aanwezig. "We hebben een hoop lol gehad tijdens de opnames, maar we hebben vooral keihard gewerkt", aldus Tyler, die de rol van elf Arwen Undómiel op zich nam.

De Nederlandse galapremière wordt vanavond gehouden in Rotterdam. Naast een 'normale' uitnodiging ontvingen de genodigden ook een ring. Deze dient samen met het toegangskaartje getoond te worden.

Regisseur Peter Jackson was aanvankelijk redelijk nerveus over de ontvangst van de film. Gelukkig zijn de reacties tot nu toe zeer goed, zodat hij zich geen zorgen meer hoeft te maken. "Ik ben opgelucht dat men nu eindelijk de film kan bekijken, aangezien er de afgelopen drie jaar een hoop roddels en geruchten zijn verspreid", aldus Jackson.

Regisseur Jackson is momenteel druk bezig met de twee andere delen uit de trilogie. Het is de bedoeling dat rond de kerst in 2002 deel twee, met de naam "The Two Towers" zal uitkomen. Deel drie, genaamd "The Return of the King", zal in 2003 uitkomen.

Het filmen van de drie delen duurde bijna anderhalf jaar en de kosten van de drie films bij elkaar worden geschat op 280 miljoen dollar.