Bridget vergist zich

Peter Breuls
BNN-presentatrice Bridget Maasland heeft gisterochtend in het ochtendprogramma van Radio 538 onbewust een verkeerd beeld geschetst over haar mogelijke medewerking aan een uitzending van de NOS. Ze maakte de indruk dat ze door de omroep gevraagd was om naast vaste royalty-verslaggeefster Maartje van Wegen het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima op 2 februari te verslaan.

"Ik vind het leuk om te doen. Ik heb op zich niet zoveel met het Koningshuis, maar ik vind Máxima wel leuk. Wat er precies gaat gebeuren, weet ik nog niet, maar ik zal op 1 en 2 februari verslag doen van het gebeuren om het huwelijk heen in Amsterdam", zei ze in de uitzending.

De NOS legde later op de dag uit dat Bridget een verkeerde indruk wekte: "We hebben een lijst gemaakt van mensen die werkzaam zijn bij de publieke omroepen, waaronder dus BNN." De mensen op die lijst kunnen mogelijk redactioneel werk of presentatie van kleine items doen. "Het klopt dat Bridget op die lijst staat, maar er staan nog tientallen anderen op die lijst." Woordvoerder Rolf de Wit vindt de uitspraken "nogal voorbarig".

Bridgets omroep BNN heeft inmiddels gereageerd op haar uitspraken. "Bridget heeft zich wat ongelukkig uitgedrukt vanmorgen. Ze was alleen al heel enthousiast, maar heeft de NOS alleen laten weten geïnteresseerd te zijn", aldus een woordvoerster van BNN. Maandag gaat ze met de NOS praten, zo zei ze vanmorgen in hetzelfde ochtendprogramma.

Het enige zekere omtrent de uitzending is dat Van Wegen de verslaggeving van het huwelijk alleen zal doen en dat nieuwslezeres Sacha de Boer de presentatie vanuit Hilversum op zich zal nemen.