Pinautomaat gestolen

Rick (rickmans)
X-Stuff en Klingon hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met behulp van een graafmachine is gistermorgen om tien voor half drie een pinautomaat van de Rabobank uit de muur gerukt van een pand aan de nieuwe jachthaven in Drimmelen. Toen de politie een kwartier later arriveerde, werden nog slechts een vernielde gevel en een graafmachine met draaiende motor aangetroffen. Een politieman: "Aan niets viel nog te zien dat er ooit een pinautomaat heeft gezeten."

De graafmachine bleek eerder die nacht gestolen bij een aannemer in Lage Zwaluwe. De geldautomaat was bevestigd in de gevel van een complex waarin zich een winkel en een woonhuis bevinden. De hevig geschrokken bewoonster van het pand alarmeerde de politie. Die arriveerde vijf minuten na de melding, maar toen waren de vogels al gevlogen. Volgens een getuige hebben de daders een grote Amerikaanse pick-up met open laadbak gebruikt om de buitgemaakte geldautomaat mee te nemen.

Vorige week donderdag werd in Sint Willebrord een filiaal van de ABN Amro op soortgelijke wijze overvallen. De daders reden toen met een shovel de pui kapot en tilden met de grijper de pinautomaat op een vrachtwagen. Om hun vlucht veilig te stellen, hadden ze van tevoren de banden van de enige surveillancewagen in Sint Willebrord lek gestoken.