Vervloekingen in Harry Potter-film

Kris (KingShakur)
Suicidal Maniac had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amersfoortse vereniging Bijbel & Onderwijs gaat twintigduizend folders verspreiden met waarschuwingen voor de bezweringen en vervloekingen in het verhaal van Harry Potter. Zij probeert aldus kinderen en hun ouders ervan te overtuigen dat ze niet naar de film moeten gaan. Directeur Rob Matzken van de vereniging wil zelfs dat de film verboden wordt.

De vereniging, die zich eerder dit jaar al manifesteerde met de folder ‘Herrie om Harry‘ als strijdmiddel tegen de boeken over Harry Potter, kreeg donderdag tienduizend flyers binnen op haar kantoor in Amersfoort. „Maar we hebben meteen tienduizend nieuwe besteld bij de drukker want de twee telefoons hier staan roodgloeiend”, aldus de 72-jarige Matzken. Volgens hem hebben scholen uit heel Nederland belangstelling voor de flyer. Zelf heeft de directeur van Bijbel & Onderwijs alle vier de boeken van Joanne K. Rowling over tovenaarsleerling Harry gelezen. In de flyer somt hij vijf ‘schokkende’ citaten uit de boeken op. Bijvoorbeeld: ‘Terwijl de leraren zich over Joost en Henk bogen, barstte Foppe los in een lied: O Potter, ’t wordt steeds zotter, ‘t wordt haast te dol. Je moordt de hele school uit, gewoon voor de lol.’

„De auteur kan wel zeggen dat zij er niet in gelooft, toch roepen haar boeken de wereld op van satan en zijn demonen. Daar moet je niet mee spelen of spotten: dat hebben duizenden kinderen al meegemaakt die ‘voor de grap‘ geesten gingen oproepen, bijvoorbeeld met glaasje draaien, en tot hun schrik merkten dat zij in hun macht kwamen’, aldus de vereniging in haar flyer. Het is de bedoeling van de drieduizend leden tellende vereniging om de folder zo snel mogelijk te verspreiden op scholen en bij bioscopen. ‘Houd afstand!’ luidt de boodschap.