Studenten komen met safe-sexdoosje

Gert-Jan (astra)
Een mini-onderneming van tien Almeerse studenten brengt binnenkort een zinnenprikkelend cadeau op de markt. In een klein aluminium doosje leveren ze voor slechts 3 euro (6,61) een verrassing die voor de ontvanger een hint moet zijn.

Tussen twee pepermuntjes, een tandenrager en een liefdesgedicht biedt het presentje ook een condoom aan. Het frisse safe-sexpakket komt op de markt onder de naam 'Vergeet-me-niet'. De studenten van de ROC in Almere-Buiten hebben hun verrassingspakket deze week aan hun 'aandeelhouders' gepresenteerd.

Voor hun studie internationale handel zetten de leerlingen een compleet bedrijf op poten. Algemeen-directeur Gracia Mahabier (18) verwacht dat het doosje onder jongeren een groot succes al worden. "We hebben onderzoek gedaan waaruit blijkt dat mensen van onze leeftijd dit een leuke manier vinden om over veilige seks te beginnen."

"Wij zijn nu bezig met de productie van 500 stuks. Ieder van ons heeft een eigen taak in het proces. Wij wisten al gauw dat we iets wilden doen op het gebied van veilige seks. Condoomgebruik komt op deze manier misschien uit de taboesfeer. Met dit product willen we daarop de aandacht vestigen. Maar uit de reacties wordt duidelijk dat het vooral een leuk geschenk is."

Om de verkoop te organiseren hebben de studenten een heus ondernemingsplan en bedrijfsplan opgesteld. De handel moet zich voornamelijk concentreren op scholen en uitgaansgelegenheden.