Zaandam: Weer een 'Party dode'

Rob (R@b)
Een 28-jarige vrouw uit Zeist in zondagmorgen overleden na een bezoek aan een feest in dancing Fundustry aan de Hemkade in Zaandam. De vrouw was een van de bezoekers van de Wasteland Party, Europa's grootste 'fetisj-fantasy-feest'. Volgens de politie had de vrouw vermoedelijk drugs gebruikt. Een rechercheteam van tien personen van de politie Zaanstreek-Waterland onderzoekt de zaak. Op het lichaam van de overleden vrouw wordt sectie verricht.

Nadat de vrouw op de Wasteland Party onwel was geworden, is zij naar ziekenhuis De Heel in Zaandam gebracht, waar zij een uur na aankomst overleed.
Een andere 28-jarige vrouw uit IJsselstein, een vriendin van het slachtoffer, werd in comateuze toestand in het Boven IJ Ziekenhuis in Amsterdam opgenomen. Zij is inmiddels weer bij kennis. Een 46-jarige man moest ook naar het ziekenhuis. De politie denkt dat hij de partydrug GHB had gebruikt. Bij zowel de overleden vrouw als het mannelijke slachtoffer werden verdovende middelen (vermoedelijk XTC-pillen) aangetroffen.

Een maand geleden overleed een 16-jarige jongen uit Leiden, tijdens een gabberparty in de Fundustry, ook aan de gevolgen van drugsgebruik. Daarop verbood de burgemeester van Zaanstad gabberfeesten. Vorige week werden er nog diverse mensen in een ziekenhuis opgenomen na het gebruik van drugs (GHB) op een feest aan de Hemkade.

Zie ook Gabberparty´s in Zaanstad verboden én Zaandam: Drugsgebruikers naar ziekenhuis

==

Opvallend in dit kader is trouwens een foto van een vrouw die iets uit een buisje drinkt (?) op de Wasteland site. (of ik moet het verkeerd gezien hebben)