Nederland gelijk tegen Denemarken

Jim (twired)
De wedstrijd Nederland - Denemarken, zaterdagavond in in Kopenhagen, is geeindigd in een 1-1 gelijkspel. Voor rust heerste Denemarken maar scoorde Nederland, na rust het omgekeerde spelbeeld. Jerrel Hasselbaink scoorde voor Oranje vanaf de penaltystip.

Verrassingen in de opstelling van Oranje waren de basisplaatsen voor doelman Oscar Moens en in mindere mate voor debutant George Boateng. Moens kreeg direct de kans zich te bewijzen. Al na twee minuten greep de doelman van AZ sterk in nadat Thomas Gravesen vrij kon opstomen naar het Nederlandse doel. Ook in het vervolg van de eerste helft reageerde Moens nog een paar keer attent.

Oranje stelde maar weinig tegenover het frisse Deense aanvalsspel. Patrick Kluivert was dicht bij een doelpunt toen hij de bal na een vrije trap van Giovanni van Bronckhorst net naast kopte. Maar verder kon Nederland nauwelijks een vuist maken.

In de blessuretijd van de eerste helft versierde Ronald de Boer een strafschop door de bal tegen de handen van Jan Heintze te tikken. Hasselbaink nam een korte aanloop en schoot via de benen van doelman Sörensen hard raak: 1-0. In de slotfase kwam Denemarken toch nog langszij. Op basis van enthousiasme zette de Denen nog één keer aan. Invaller Peter Madsen zocht het duel op met Boateng en liet zich slim vallen in het strafschopgebied. Martin Jørgensen benutte de toegekende strafschop.

Coach Louis van Gaal was teleurgesteld. 'In balbezit was het heel slecht. Vanuit de verdediging leden we veel te snel balverlies. Daardoor kwamen we steeds onder druk. Over de omschakeling van balbezit naar balverlies was ik daarentegen tevreden. We gaven maar weinig weg.