Ruim 600 tips over Utrechtse serieverkrachter

Rick (rickmans)
Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de politie zijn tot vrijdagavond 625 tips binnengekomen over de Utrechtse serieverkrachter. Een woordvoerder van de Utrechtse politie kon nog niet zeggen of de gouden tip erbij zit. Alle meldingen worden onderzocht.

Het merendeel van de tips komt uit de omgeving waar de verkrachter in de jaren '95 en '96 actief was en waar hij onlangs opnieuw opdook. De politie probeert om met hulp van benzinepomphouders en handelaren in (brom-)fietsen een spoor van de Utrechtse serieverkrachter te krijgen. Vijf jaar geleden gebruikte de dader een fiets als vervoermiddel, nu is dat een scooter.

D66-Tweede-Kamerlid B. Dittrich pleitte vrijdag voor de Utrechtse regionale tv-zender Kanaal 9 voor een grootschalig vrijwillig dna-onderzoek als het lopende politieonderzoek tot niets leidt.

"Stel dat je 5000 mannen gaat vragen dna-materiaal af te staan en er werken er 4500 mee en die zijn het niet. Dan kan de politie alle onderzoekscapaciteit inzetten op de veel kleinere groep die overblijft en is de kans veel groter dat je de zaak oplost." De Utrechtse politie wilde niet op Dittrichs pleidooi reageren.

Utrecht blijft in de ban van de serieverkrachter die vorige week voor het eerst sinds vijf jaar weer opdook in het gebied rond de Utrechtse Universiteit. In de stad zijn verschillende maatregelen genomen die de veiligheid van de bevolking moeten vergroten.

Zo heeft de gemeente beslist dat stadsbus lijn 11 nu ook stopt bij de halte centrumgebouw op het universiteitsterrein. Daardoor hoeven bewoners van studentenflats op het terrein minder ver te lopen naar de bushalte. Verder heeft de Utrechtse afdeling van slachtofferhulp haar deuren geopend voor mensen die naar aanleiding van alle berichten bang zijn geworden.